Hightech engineers met de voeten in de klei
Roboflex is van oorsprong een lasproductiebedrijf. Al vanaf het begin in 1999 maakt het bedrijf succesvol gebruik van robottechnologie. Al snel daarna ziet Roboflex mogelijkheden om de eigen ervaringen te delen met de markt. Twintig jaar later is Roboflex uitgegroeid tot een gewaardeerde toeleverancier van robot- en cobottechnologie voor de industrie. Roboflex is systeempartner van ’s werelds marktleider in de productie van robots: Yaskawa-Motoman Service Group.
BalkenLasMachine; Winstmaker voor het MKB Staalbouwbedrijf
De BalkenLasMachine draait inmiddels al een paar jaar bij AkkerMetaal in Oss.
Inmiddels draaien meerdere bedrijven overuren met onze BalkenLasMachine (BLM), een flexibel, modulair aflas- en logistiek verwerkingscentrum. En het mooie is, over die overuren vraagt de BalkenLasMachine geen toeslag.
En de kwaliteit blijft constant. 24/7. 365 dagen jaar.
Cobot lasapplicatie bij Claessen Staalwerken
Claessen Staalwerken heeft in hun bedrijf al enige jaren goede service-ervaringen met RoboFlex met een grote industriële lasrobot van het merk Yaskawa met manipulator voor volumineuze constructies, maar het belangrijkste in deze aankoopbeslissing was: de cobot van Yaskawa kan als enige in de markt uitgevoerd worden met een lasnaadzoek en lasnaadvolgsysteem, waardoor de lassen altijd op de juiste plaats worden gelegd.
E-Frame met 2 lasrobots!
RoboFlex heeft voor in haar eigen productie-afdeling een E-Frame geplaatst met hierop 2 Yaskawa lasrobots!
Hiermee kunnen we producten nog sneller aflassen, warmte-inbreng verdelen en niet onbelangrijk; Synchroon lassen.
Portfolio 2
ACS Systems een van Europa's grootste fabrikanten van afneembare trekhaaksystemen.
Voor het beladen en ontladen van een wrijvingslasmachine is RoboFlex gevraagd een turn-key installatie te leveren met hier 2 handelingsrobots in verwerkt.
Portfolio 1
RoboFlex is gevraagd om een robotinstallatie te leveren waarmee Lurvink verschillende producten kon lassen in zowel staal, rvs als aluminium.
Een vereiste was ook dat de robot zo min mogelijk stilstand zou hebben, waarbij 2 stations dus een must was.