logo

24 januari 2022

Compact Tig-cel voor De Jong Hot Water Tanks

De compacte Tig-Cel van RoboFlex is uiterst flexibel, nauwkeurig en zeer efficiënt.
De Jong Hot Water Tanks heeft al eerder een compact Tig-Cel van RoboFlex aangeschaft en ook nog een losse installatie voor het lassen en buigen van buizen.
Met deze 2e compacte Tig-Cel laat De Jong zien dat zei voorop lopen in automatisatie in eigen fabriek.

DEJONG bestaat al ruim 160 jaar, waarvan al meer dan 45 jaar als toonaangevende, onafhankelijke producent van roestvast stalen (RVS) warmwaterboilers in Europa. 

DEJONG is gevestigd in Gorredijk en produceert jaarlijks meer dan 120.000 warmwaterboilers, variërend van 1 tot 1000 liter. Deze worden in samenspraak met de klant ontwikkeld zodat het systeem waarvan de tank deel uitmaakt optimaal kan functioneren.

 

Snelle terugverdientijd

Tommy Hofkens van Roboflex uit Oosterhout, partner van Yaskawa en leverancier van de ‘Compact Tig-Cel': “. Afhankelijk van de toepassing en het aantal uren per dag dat je hem inzet is het mogelijk om deze installatie in een relatief korte periode terug te verdienen. Door de voordraaitafel kan er aan de operatorzijde (dus buitenzijde van de cel) een product in- en uitgenomen worden. Dit terwijl de robot aan de binnenzijde een product aan het aflassen is.

Als de robot klaar is kan de operatoor d.m.v. een 2-hands bediending de voordraaitafel omdraaien en kan de robot direct weer door met lassen terwijl de operator het gelaste product eruit haalt.

Hoge efficiëntie

Doordat de robot het laswerk overneemt, kan de lasmedewerker intussen op dezelfde voordraaitafel de opspanning doen van het volgende werkstuk, zodat er geen tijdsverlies is; een beduidend hogere productie is het resultaat. De Jong geeft aan bijzonder tevreden te zijn met de nieuwe aanwinst en vooral ook met de hoge consistente kwaliteit van de lasnaad. Dit is dan ook een pre in hun branche met samenstellingen van rvs warmteboilers.

Info: www.djg.com 

Terug naar het overzicht
IMG-20211221-WA0000-1
hero-1