logo

BOB-4

Ondernemen op gevoel

Een kijkje in de keuken bij RoboFlex

TEKST JEANETTE VAN HAASEN | FOTOGRAFIE KEES BENNEMA

Ze hebben een fantastisch vak vinden ze zelf. Ze zijn bezig met mooie technieken en met de toekomst van die technieken: robotica.
Elk project is anders. ‘We nemen bewust projecten aan die onze jongens uitdagen’,
zeggen Anton Flipsen (53) en Tommy Hofkens (33) van RoboFlex.
‘Daar zitten ook risico’s aan, maar we wagen het er op.’

Lees verder
IMG-20211221-WA0000

Alweer de 3e installatie voor de klant

Compact Tig-cel voor De Jong Hot Water Tanks

De compacte Tig-Cel van RoboFlex is uiterst flexibel, nauwkeurig en zeer efficiënt.
De Jong Hot Water Tanks heeft al eerder een compact Tig-Cel van RoboFlex aangeschaft en ook nog een losse installatie voor het lassen en buigen van buizen.
Met deze 2e compacte Tig-Cel laat De Jong zien dat zei voorop lopen in automatisatie in eigen fabriek.

DEJONG bestaat al ruim 160 jaar, waarvan al meer dan 45 jaar als toonaangevende, onafhankelijke producent van roestvast stalen (RVS) warmwaterboilers in Europa. 

DEJONG is gevestigd in Gorredijk en produceert jaarlijks meer dan 120.000 warmwaterboilers, variërend van 1 tot 1000 liter. Deze worden in samenspraak met de klant ontwikkeld zodat het systeem waarvan de tank deel uitmaakt optimaal kan functioneren.

Lees verder
LOGO_BLOKLAND-NON-FERRO_CMYK

Eerste kennismaking met lasrobots

E-Frame robotinstallatie voor Blokland Non Ferro

Blokland Non Ferro (Sliedrecht) heeft hun productiefaciliteit uitgebreid met een lasrobot, uiteraard geleverd door RoboFlex!

Betreft een robotinstallatie type E-Frame met 2 lasstations met ieder 2,4 meter inspanlengte.
Elk station beschikt over een manipulator om het product tijdens het lassen te kunnen draaien (synchroon lassen).

Deze robot zal de productie voor hun koel- en voortstuwingsoplossingen ondersteunen, met een uiteraard constante laskwaliteit en hoge efficiëntie.

Deze klant is aangedragen door onze relatie Laspartners Multiweld (LPMW).

 

Lees verder
IMG_0145

Een extra E-Frame voor meer output en kwaliteit

2e E-Frame voor Lurvink Staalbouw en Rvs

Met de keuze voor alweer een 2e robotinstallatie kiest Lurvink wederom voor RoboFlex.
De eerste kennismaking met RoboFlex was er in 2019, waarna er begin 2020 het eerste E-Frame is geplaatst in Lichtenvoorde.

Nu nog geen 2 jaar verder is er al een 2e E-Frame aangeschaft waardoor ze nog meer output kunnen genereren met een constante laskwaliteit.
Voor kwaliteit kan je bij Lurvink zijn!

Lees verder
Weld4You-Claessen

De collaboratieve robot steeds meer in opmars bij het MKB

Cobot lasapplicatie bij Claessen Staalwerken

De collarobatieve robot – kortweg cobot genaamd – heeft in het Midden en Kleinbedrijf de laatste twee jaar sterk aan populariteit gewonnen. Eigenlijk ook logisch: compact en eenvoudig verplaatsbaar, gemakkelijk in gebruik, geen specifieke robotkennis nodig, consistente kwaliteit, snelle terugverdientijd en veilig in samenwerking met de productiemedewerker. Voor Gijs Jobse, bedrijfsleider van het 10 medewerkers tellende constructiebedrijf Claessen Staalwerken & Van Boesschoten in Breda, reden om in een cobot, in dit geval de oplossing van Roboflex ‘’Weld4You’’, te investeren.

 

Lees verder
ThierryAartsen2

Politiek bezoek op dag van de ondernemer

Thierry Aartsen (VVD) op bezoek bij Roboflex

Op de dag van de ondernemer op vrijdag 15 november 2019 maakt VVD-politicus Thierry Aartsen een rondgang door Nederland. Een van de bedrijven die hij bezoekt is Roboflex (voorheen Produlas) in Oosterhout. Hij krijgt daar een persoonlijke rondleiding van Anton Flipsen, de oprichter van het bedrijf.

Lees verder
20191101-_O4V9506

Naamswijziging

Produlas wordt Roboflex

Produlas is in 1999 opgericht. De wereld zag er toen nog heel anders uit. Robotisering stond nog in de kinderschoenen. Voor Anton Flipsen vormde dit geen enkele belemmering om met lasrobots aan de slag te gaan. Hij start zijn eigen bedrijf en kiest vanaf het begin voor het lassen met lasrobots. Met succes.

Lees verder
20191101-_O4V9614-2

Spuitrobot voor vliegtuigindustrie

Roboflex bouwt gerobotiseerde productielijn voor het spuiten van vliegtuigonderdelen

Met het bouwen van lasrobots voor de industrie heeft Roboflex inmiddels al een stevige reputatie opgebouwd. Steeds meer bedrijven weten het bedrijf in Oosterhout te vinden. Maar de markt ontwikkelt zich verder. Robots worden binnen steeds meer industriële processen ingezet. Denk aan robots voor repeterende handelingen zoals het stapelen op pallets en aan spuitrobots.

Lees verder
bannerRobotica