logo

01 november 2019

Roboflex bouwt gerobotiseerde productielijn voor het spuiten van vliegtuigonderdelen

Met het bouwen van lasrobots voor de industrie heeft Roboflex inmiddels al een stevige reputatie opgebouwd. Steeds meer bedrijven weten het bedrijf in Oosterhout te vinden. Maar de markt ontwikkelt zich verder. Robots worden binnen steeds meer industriële processen ingezet. Denk aan robots voor repeterende handelingen zoals het stapelen op pallets en aan spuitrobots.

Zeker de brede doorbraak van de spuitrobot is goed te verklaren. Het spuiten is een precies werkje dat door gespecialiseerde spuiters wordt uitgevoerd. Goede spuiters zijn steeds moeilijker te vinden. De spuitrobot is dan het perfecte antwoord. Bij Roboflex begrijpen we dat als geen ander. Via Yaskawa, de producent van spuitrobots komt Roboflex in contact met de vliegtuigindustrie. De vraag is om met een voorstel te komen om op locatie een gerobotiseerde productielijn in te richten.

Mechanische, elektrische en software engineering
Een spuitrobot kan iedereen kopen. Maar een productielijn maken vraagt veel meer. Op die vragen geeft Roboflex antwoord door middel van het inrichten van de productielijn en daarbij het programmeren van de software en de bedieningsinterfaces. Een compleet projectteam met engineers gespecialiseerd in mechanische, elektrische en software engineering houdt zich hier mee bezig. Buiten al dit vakmanschap biedt Roboflex haar klanten een hoge mate van flexibiliteit (het zit in onze naam) bij de inrichting en realisatie.

Ondanks het feit dat het spuiten met robots nu nog als kostbaar wordt gezien, tonen steeds meer bedrijven interesse. Belangrijke argumenten zijn de kwaliteit (in de vliegtuigindustrie telt bijvoorbeeld elke microndikte), efficiënt materiaalverbruik en continuïteit. Nu investeren in spuittechnologie levert straks echt een voorsprong op. Dat weet niet alleen de vliegtuigindustrie. Ook vanuit andere sectoren ziet Roboflex meer aanvragen binnenkomen.

Terug naar het overzicht
20191101-_O4V9614-2
banneracademie