logo

14 januari 2020

Thierry Aartsen (VVD) op bezoek bij Roboflex

De politicus is bijzonder geïnteresseerd in het bedrijf en de ontwikkeling van lasbedrijf tot hightech leverancier van robottechnologie voor de industrie. Thierry Aartsen geeft aan hoe belangrijk het MKB is voor de Nederlandse economie: als werkgever en als economische katalysator. Anton stelt daar tegenover dat hij het jammer vindt, dat Den Haag het ondernemers vaak onnodig lastig maakt. Iets dat de VVD-er beaamt: ook naar zijn mening gaat er te veel aandacht uit naar de multinationals en soms te weinig naar het MKB; en verdient de MKB-ondernemer alle steun.

Goede spuiters zijn schaars
Het belangrijkste doel van deze middag is meer inzicht krijgen in de belangrijkste ontwikkelingen binnen de robottechnologie. Na het steeds populairder worden van lasrobots, zijn spuitrobots nu aan een opmars bezig. ‘Goede spuiters zijn extreem schaars’ vertelt Anton, terwijl het bovendien zeer specialistisch en nauwkeurig werk is. Die markt biedt ons daarom grote mogelijkheden. Zo hebben we bijvoorbeeld pas een opdracht binnengehaald voor een gerobotiseerde productielijn voor het spuiten van vliegtuigonderdelen. Roboflex gaat dit op locatie inrichten. Daaraan voorafgaand wordt er een proeflab in Oosterhout ingericht om zo te zorgen dat de productielijn op locatie, zonder onnodig productieverlies snel kan opstarten.

Hier toont zich direct de kracht van het MKB is de conclusie. Innovatie en klantgericht wordt direct ingespeeld op grote vragen die er leven. Thierry Aartsen is zichtbaar onder de indruk van de mogelijkheden die Roboflex in huis heeft. Dat geldt trouwens ook voor de vliegtuigindustrie. Een tweede speler heeft zich al bij Roboflex gemeld.

Lees hier het volledige verhaal

Terug naar het overzicht
ThierryAartsen
Teambanner-2